Siyah Haşhaş Ezmesi
Türk mutfağının birçok farklı lezzetinde yer bulmayı başarmış olsan haşhaş, ülkemizde Ege Bölgesi’nde üretilmektedir. Haşhaş, ilk insanlardan beri sağlıklı bir hayatı sürdürme noktasında alternatif tıp ürünü olarak kullanılmıştır. İçeriğinde morfin, papaverin, narkotin gibi alkoleit ürünlerden dolayı haşhaş dünyanın birçok ülkesinde devlet kontrolü altında üretilmektedir. Ülkemizde, en kaliteli haşhaş tohumları Afyon’da üretilmektedir.
Siyah haşhaş ezmesi , haşhaşın ezilerek içindeki yağın çıkarılması yoluyla akışkan bir kıvam alması ve çeşitli şekillerde tüketilebilir hale gelmesi ile oluşan lezzetli bir üründür. Anadolu mutfağı dünya mutfakları içerisinde önemli bir yere sahiptir. En eski devirlerden beri birçok kez deneme yanılma yöntemiyle formülize edilen siyah haşhaş, birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.
Siyah Haşhaş Ezmesi Faydaları Nel Devamını Göster