Siyah Haşhaş Ezmesi Türk mutfağının birçok farklı lezzetinde yer bulmayı başarmış olsan haşhaş, ülkemizde Ege Bölgesi’nde üretilmektedir. ; Haşhaş, ilk insanlardan beri sağlıklı bir hayatı sürdürme noktasında alternatif tıp ürünü olarak kullanılmıştır. ; İçeriğinde morfin, papaverin, narkotin gibi alkoleit ürünlerden dolayı haşhaş dünyanın birçok ülkesinde devlet kontrolü altında üretilmektedir. ; Ülkemizde, en kaliteli haşhaş tohumları Afyon’da üretilmektedir. ; Siyah Haşhaş Ezmesi Tüketimi Siyah haşhaş ezmesi , özellikle kahvaltılarda tüketilmekte olan bir lezzettir. ; Reçelle birlikte çok güzel bir lezzet haline gelmektedir. ; Ürünlerimiz, pasta ve pastacılık sektöründe en çok kullanılan ürünlerdendir. ; Börek ve çöreklerde iç malzemesi olarak, pastalarda dolgu malzemesi olarak, katmer ve gözlemelerde tereyağı ile sürülebilir bir kıvama getirildikten sonra hamura karıştırılarak, revani gibi tatlılarda kullanılarak sofralarda lezzet fırtınası estirmeniz noktasında siyah haşhaş ezmesi Devamını Göster