Gelincik Sarı Haşhaş Ezmesi 20 Kg Haşhaş ezmesi ülkemizde birçok farklı hamur işinde oldukça sık olarak kullanılan malzemeler arasında yer almaktadır. Kendine has keskin lezzeti, besleyici yönü ve birçok farklı tarif ile harika bir uyum sağlamasından dolayı mutfakların vazgeçilmez demirbaşları arasındaki yerini korur. Ülkemizde haşhaş üretimi en çok Afyon yöresinde gerçekleştirilmektedir. Haşhaş yetiştirilme ve öğütülme tarzı göz önünde bulundurulduğunda farklı amaçlar için kullanılabilen türleri oluşmaktadır. Haşhaşın en yaygın olarak kullanılan türü ise sarı haşhaş ezmesi adını verdiğimiz çeşittir. Sarı haşhaş, tüketimi çok daha rahat olan ve kıvamı tüketicinin isteği doğrultusunda değiştirilebilen bir çeşit olduğundan dolayı oldukça rağbet görmektedir. Birinci sınıf susam tanelerinden özenle hazırlanmış katkısız bir üründür. İçeriğinde yalnızca ülkemiz topraklarında yetiştirilmiş olan organik susam taneleri yer almaktadır. Sarı Haşhaşın Kullanım Alanları Nelerdir? Ülkemizde gerek sa Devamını Göster