Haşhaşcıgil Haşhaş Ezmesi 20 KgHaşhaş söz konusu olduğunda akıllara önce Afyon geliyor.Afyon haşhaş üretiminde ön plana çıkan şehir olarak haşhaşlı çoğu lezzete de evsahipliği yapıyor. ; Haşhaş killi ve su tutmayan topraklarda daha iyi yetişiyor.Yüzyıllardır ekilen haşhaş bir tür kültür bitkisidir. ; Haşhaş bitkisinin başkısmının içerisinde siyah renk minik tohumlar olur. ; Bu tohumlar kabuğundanayrılıp haşhaş olarak kullanılır. ; Mutfakta önemli bir yere sahip olan haşhaşson zamanlarda ezme olarak tüketilmektedir. ; Haşhaş ezmesi için kabuğundanayrılan tohumlar kullanılıyor. ; Özel yöntemle ezilen haşhaş 20 Kg tüketime sunuluyor.Haşhaş Ezmesi Nerelerde ve Nasıl Kullanılır?Haşhaş ezmesi sevenler bu ürünü mutfakta farklılezzetlerde kullanabilir. ; Ezmeyi kullanmak için bir miktar sıvı yağ kullanmakgerekiyor. ; Sıvı yağ kullanarak ezme açılıyor ve akıcı bir kıvam elde ediliyor.Sıvı yağ kullanmak istemeyenler eritilmiş tereyağı da kullanabilir. ; Anadolu'nunfarklı yörelerinde farklı şekil Devamını Göster