Sarı Haşhaş Tohumu 250 Gr
Haşhaş, Afyon'un en önemli lezzetlerinden biridir. Afyon'da üretilen ve tüketime hazır hale getirilen sarı haşhaş tohumu farklı şekillerde tüketilebilir. Anadolu'da haşhaş tarımı çok eski yıllara dayanmaktadır. Günümüzde Afyon'da üretilen haşhaş yine en çok üretildiği şehirde tüketilmektedir. Bunun nedeni ise Afyon'da haşhaşla birlikte hazırlanan çeşitli lezzetlerdir. Özenle yetiştirilen haşhaş zamanı geldiğinde toplanır ve Türkiye'nin farklı bölgelerine gönderilir. Yemek için kullanılan haşhaş kurutulmuştur. Bu nedenle haşhaş tüketimi herhangi bir zarar içermez. Kurutulmuş olarak satışa sunulan haşhaş genellikle sarı renkte tüketilir. Besin değeri oldukça yüksek olan haşhaş günümüzde farklı lezzetlerin hazırlanmasında kullanılır.
Sarı Haşhaş Tohumu Nerelerde Kullanılır?
Sarı haşhaş tohu Devamını Göster