Haşhaşcıgil Haşhaş Ezmesi 500 Gr Haşhaş söz konusu olduğunda akıllara önce Afyon geliyor. Afyon haşhaş üretiminde ön plana çıkan şehir olarak haşhaşlı çoğu lezzete de ev sahipliği yapıyor. Haşhaş killi ve su tutmayan topraklarda daha iyi yetişiyor. Yüzyıllardır ekilen haşhaş bir tür kültür bitkisidir. Haşhaş bitkisinin baş kısmının içerisinde siyah renk minik tohumlar olur. Bu tohumlar kabuğundan ayrılıp haşhaş olarak kullanılır. Mutfakta önemli bir yere sahip olan haşhaş son zamanlarda ezme olarak tüketilmektedir. Haşhaş ezmesi için kabuğundan ayrılan tohumlar kullanılıyor. Özel yöntemle ezilen haşhaş 500 gr tüketime sunuluyor. Haşhaş Ezmesi Nerelerde ve Nasıl Kullanılır? Haşhaş ezmesi sevenler bu ürünü mutfakta farklı lezzetlerde kullanabilir. Ezmeyi kullanmak için bir miktar sıvı yağ kullanmak gerekiyor. Sıvı yağ kullanarak ezme açılıyor ve akıcı bir kıvam elde ediliyor. Sıvı yağ kullanmak istemeyenler eritilmiş tereyağı da kullanabilir. Anadolu'nun farklı yörelerinde farklı şekild Devamını Göster